OM

Född och uppvuxen i Hovsta strax utanför Örebro började jag tidigt att försöka underhålla familj och släkt på olika vis. Jag skapade dockteaterföreställningar, spökvandringar, trollerishower och många andra mer eller mindre lyckade shower. Som tioåring började jag i en musikklass inne i Örebro där jag fick prova på en rad olika instrument, körsång och även teater. Två år senare fick jag min första riktiga roll som barnskådespelare på Lerbäcks Teater där jag tillbringade tre somrar med att få spela teater på riktigt. När jag sedan, en massa år senare, tog studenten fick jag möjligheten att medverka i en fars på samma teater och därefter började mitt frilansliv.

Jag har framförallt arbetat med kultur riktat till barn och unga i olika former men har även hunnit med en hel del annat så som mordgåtor, film, modelluppdrag, clown och opera. Jag har dessutom fått möjligheten att hålla i teaterkurser för barn och unga mellan 7 och 15 år.

Oscar Hellqvist 2019

OM

Född och uppvuxen i Hovsta strax utanför Örebro började jag tidigt att försöka underhålla familj och släkt på olika vis. Jag skapade dockteaterföreställningar, spökvandringar, trollerishower och många andra mer eller mindre lyckade shower. Som tioåring började jag i en musikklass inne i Örebro där jag fick prova på en rad olika instrument, körsång och även teater. Två år senare fick jag min första riktiga roll som barnskådespelare på Lerbäcks Teater där jag tillbringade tre somrar med att få spela teater på riktigt. När jag sedan, en massa år senare, tog studenten fick jag möjligheten att medverka i en fars på samma teater och därefter började mitt frilansliv.

Jag har framförallt arbetat med kultur riktat till barn och unga i olika former men har även hunnit med en hel del annat så som mordgåtor, film, modelluppdrag, clown och opera. Nu senast har jag dessutom fått möjligheten att hålla i teaterkurser för barn och unga mellan 7 och 15 år på Lule Stassteater.

Oscar Hellqvist 2019

OM

Född och uppvuxen i Hovsta strax utanför Örebro började jag tidigt att försöka underhålla familj och släkt på olika vis. Jag skapade dockteaterföreställningar, spökvandringar, trollerishower och många andra mer eller mindre lyckade shower. Som tioåring började jag i en musikklass inne i Örebro där jag fick prova på en rad olika instrument, körsång och även teater. Två år senare fick jag min första riktiga roll som barnskådespelare på Lerbäcks Teater där jag tillbringade tre somrar med att få spela teater på riktigt. När jag sedan, en massa år senare, tog studenten fick jag möjligheten att medverka i en fars på samma teater och därefter började mitt frilansliv.

Jag har framförallt arbetat med kultur riktat till barn och unga i olika former men har även hunnit med en hel del annat så som mordgåtor, film, modelluppdrag, clown och opera. Nu senast har jag dessutom fått möjligheten att hålla i teaterkurser för barn och unga mellan 7 och 15 år på Lule Stassteater.

Oscar Hellqvist 2019